تصور کنید در جمعی حاضر هستید و یک نفر بیوقفه صحبت میکند. او از غذای دیروز ظهرش تا مهمترین مسائل خاورمیانه حرف میزند. همه را خسته میکند و نمیداند که گاهی سکوت کردن چقدر لذتبخش است. اگر شما هم اسیر چنین افرادی شدهاید، متاسفم و اگر خدای نکرده یکی از آنها هستید، از شما دعوت میکنم اقدام به درمان پرحرفی تان کنید. برای اینکه در جمع و ارتباطات خود حضوری موثر داشته باشید، باید یاد بگیرید که گوش کنید و قبل از صحبت کردن، فکر کنید. اگر این عیب خود را نپذیرید، کمکم اطرافیان علاقهشان را نسبت به شما از دست میدهند. درمان پرحرفی و وقتشناسی در صحبت کردن و معاشرت را جدی بگیرید و با رعایت نکاتی ساده، در هر جمعی گل سرسبد مجلس شوید.
پیش از آنکه به دلایل پرحرفی بپردازیم ابتدا در این قسمت علائم هشدار دهنده ای را به شما معرفی می کنیم که نشان می دهد شما به پر حرفی مبتلا هستید، چنانچه جواب شما به این سوالات مثبت بود پس باید کمی بیشتر درباره روال صحبت کردن خود فکر کنید.
شاید شما هم از آن دسته از افرادی هستید که زیاد در مورد خودشان صحبت میکنند و اصلا متوجه نیستند که دیگران از این کار خوششان نمیآید. بعضی افراد مدام صحبت میکنند و مایلاند در هر جمعی سکوتها را بشکنند. چون در سکوت احساس نامطلوبی دارند. یا بعضی از افراد از صحبت کردن، برای تخلیهی اضطراب و نگرانیهای خود استفاده میکنند. در هر صورت:
گاهی اوقات فردی که پرحرفی میکند، اصلا متوجهی رفتار خود نیست. او حرف میزند و آنقدر حرف میزند که در آخر با رو ترش کردن یا واکنشهای دیگران متوجه میشود که زیادهروی کرده است و مجبور به عذرخواهی میشود.
بدانید که در موقعیتهای زیر باید صحبتتان را تمام کنید:
بعضی از افراد پرحرف، مرتبا از خودشان، تجربهها و خاطرههایشان تعریف میکنند و حتی یک درصد هم احتمال نمیدهند که دیگران به اندازهی آنها، مشتاق شنیدن دربارهی جزئیترین اتفاقات سفر شمال آنها در تابستان یا خورد و خوراک کودکشان نیستند. برای برقراری ارتباط لذتبخش با سایرین، باید با آنها تعامل کرد. متکلم وحده نباشید. درمان پرحرفی باعث میشود از تجارب و مصاحبت با دیگران استفاده کنید و دوستداشتنیتر بشوید.
سکوت گاهی بسیار زیبا و خوشایند است. سکوت به مغز آرامش میدهد و افکار را پالایش میکند. لزومی ندارد که همیشه صحبت کنید. به خودتان استراحت بدهید. سکوت کردن، بهترین تمرین برای بالا بردن صبر است و صبر یکی از قشنگترین ویژگیهای بشری است.
شاید با خودتان فکر کنید که صحبت کردن شما را به یک فرد جذاب و مهیج تبدیل می کند و همین باعث می شود که مدام سعی کنید با دیگران صحبت کنید. شاید احساس کنید که حس دوست داشته شدن با صحبت کردن افزایش پیدا می کند. در نتیجه از آنجایی که به این حس علاقه مندید، زیاد صحبت می کنید.
همه دوست دارند ایده های خود را در مورد موضوعات مختلف بیان کنند. همین باعث می شود که شما هم تمایل داشته باشید در مورد هر چیزی نظر بدهید و از بیان ایده ها و نظراتتان لذت می برید.
آیا همیشه دوست دارید حرف های درست را بیان کنید؟ بنابراین خیلی زیاد حرف می زنید تا دیگران چند حرف درست از لابلای حرف های شما بیرون بکشند و شما را تشویق کنند.
بسیاری از افراد به سادگی گفت و گو می کنند و توانایی کنترل صحبت کردن را در خودشان ندارند. فرقی ندارد که طرف مقابل چه حرفی می زند. آن ها فقط عادت دارند که وسط حرف او بپرند و این کار را بدون فکر انجام می دهند.
شنیده شدن احساس خوبی به انسان می دهد. در واقع شما با شنیدن صدایتان و به اشتراک گذاری افکارتان حس با ارزشی پیدا می کنید. پس همین ممکن است عاملی برای پرحرفی تان باشد و سعی می کنید توجه دیگران را با حرف زدن به خود جلب کنید
پرحرفی علتهای گوناگونی دارد. بعضی اوقات پرحرفی نشانهای از برونگرایی یا ویژگیهای رفتاری افراد است. اما برخی از اقسام پرحرفی دلالت بر بیماریهای روحی و روانی دارد. بیشتر اوقات پرحرفی افراد به خاطر اضطراب و هیجان است.
پر حرفی می تواند نشانه یک اختلال ذهنی مانند اختلال دوقطبی و سایر اختلال ها باشد.
برای شرکت در آزمون اختلالات روانشناسی و شخصیتی روی لینک زیر کلیک کنید.