مشکلات و اختلالات شخصیتی را میتوان از علل شایع چالشهای فردی روزمره مثل مشکلات قابل توجه در روابط عاطفی، استرس مالی، اضطراب و افسردگی دانست. در صورتی که برای حل مشکلات خود یا مشاوره قبل از ازدواج به روانشناس مراجعه کنید، ممکن است برای تشخیص بهتر از تست میلون ازدواج کمک بگیرد. این تست براساس نظریه شخصیت میلون (دکتر تئودور میلون) طراحی شده است و ارزیابی جامعی که این تست ارائه می کند میتواند در تشخیص اختلالات شخصیتی یا یافتن درمان مناسب برای فرد به روانشناسان و روانپزشکان کمک کند.
آزمون میلون چیست؟
تست میلون (پرسشنامه چندمحوری میلون) براساس نظریه تکاملی میلون طراحی شده است. نظریه میلون یکی از چندین نظریه شخصیت شناسی در علم روانشناسی است.
آزمون میلون که خیلیها آن را به عنوان تست میلون ازدواج میشناسند ابزاری است که برای ارزیابی 24 اختلال شخصیتی و سندرمهای بالینی در بزرگسالان توسط روانشناسان و روانپزشکان به کار گرفته میشود.
آزمون میلون 3 (MCMI-III) شامل 175 پرسش صحیح و غلط است که به طور متوسط به 30 دقیقه زمان احتیاج دارد. بعد از نمره گذاری تست، 29 مقیاس ایجاد میشود که در تشخیص بالینی و همچنین رویکرد فرد در پاسخگویی به سوالات تست کمک میکنند.
الگوی پیچیده و بسیار عمیقی از ویژگیهای روانشناختی که نمیتوان به راحتی آنها را ریشه کن کرد و تقریبا به صورت خودکار، خود را در تمامی جنبههای عملکرد فرد آشکار میسازند. این ویژگیها ذاتی و فراگیر بوده و ماتریس پیچیدهای از پیش آمادگیهای زیستی و یادگیریها را تشکیل داده و الگوی ادراکی، احساس، تفکر و شیوههای مقابله فرد را میسازند.
شخصیت، آمیزهای از احساسات، ادراکات، افکار و رفتارهای نامرتبط نیست، بلکه سازمانی کاملا در هم تنیده از نگرشها، عادتها و عواطف است. اگر چه ما زندگی خود را با احساسات و واکنشهای نامرتبط و مختلف شروع میکنیم، ولی به مرور زمان دامنه آنها را محدود کرده و خزانه رفتاری خاص خودمان را میسازیم. این خزانه رفتاری است که ما را از دیگران متفاوت کرده و شیوه مقابله ما را در برخورد با دیگران و در درون خودمان تعیین مینماید.
با این تعریف، شخصیت دیگر یک ماده و اختلال شخصیت یک بیماری نیست که از خارج وارد شده و بهنجاری فرد را از بین ببرد. به بیان دیگر اختلال شخصیت مثل بیماریهای جسمی نیست که بتوان آن را به یک عامل خارجی یا درونی مشخص نسبت داد.
میلون به جای واژه اختلال از اصطلاح الگوهای بالینی شخصیت استفاده مینماید. از این دیدگاه، همانطور که در بیماریهای جسمی، سیستم ایمنی بدن است که مشخص میکند آیا فرد بیمار خواهد شد یا نه، در مسائل روانی نیز سبک شخصیتی فرد یعنی مهارتهای مقابلهای و سازگاری فرد است که تعیین میکند آیا وی در مقابله با محیط از پای در خواهد آمد یا خیر. اگر این گونه به موضوع نگاه کنیم، ساختار و ویژگیهای شخصیت، مبنای سلامت یا بیماری روانی فرد میشود.
تست میلون برای چیست؟
تست میلون 3 نسخه به روزرسانی شده تست میلون 2 است. زمانی که فردی مشکوک به داشتن یک اختلال خاص باشد یا برخی خصوصیات شخصیتی را دارا باشد که ممکن است روی توانایی او در مقابله با مسائل زندگی یا مشکلات روانی تاثیرگذار باشد، این تست میتواند ویژگیها و سبکهای شخصیتی را در فرد آشکار سازد. تفسیر تست میلون میتواند موثرتر و سریعتر از انجام مصاحبه بالینی عمل کند.
تست میلون 3 به عنوان تست مشاوره قبل از ازدواج هم کاربرد دارد. وجه تمایز این تست از سایر تستها کوتاه بودن و تفسیر جامع آن است. این تست نسبت به آزمون میلون 2، دارای نود آیتم جدید است و هشتاد و پنج آیتم آن بدون تغییر باقی ماندهاند (مجموعاً 175 سوال). تغییرات انجام شده در نسخه جدید به منظور افزایش قابلیت آن در تشخیص شدت علائم است.
نسخه چهارم این تست در سال 2015 منتظر شد. این نسخه حاوی 195 سوال صحیح و غلط است و به زمانی حدود 25 الی 30 دقیقه احتیاج دارد.
پارانوئید
-گارد گرفته، محافظ، تدافعی، بدگمان و مشکوک به انگیزه های تضعیفی و یا آسیبی دیگران. همیشه به دنبال مدرکی برای اثبات طرح های پنهان است.
- احساس محق بودن همراه با متهم بودن.
- افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید یک الگوی بی اعتمادی گسترده و سوء ظن از دیگران را تجربه میکنند. با آنها به طور کلی مشکل بتوان کار کرد.
اسکیزویید
- بی تفاوت، دور ایستا، انفرادی، بی مزاح. نیاز به پیوستن به انسانها ندارد. بدون رابطه بوده و ترجیح می دهد تنها باشد. علاقه کمی به دیگران دارد، اغلب به عنوان یک انزواطلب دیده می شود.
- آگاهی حداقل از احساسات خود و دیگران دارد. جاه طلب است. گریزان از فعالیت های اجتماعی ، به طور مداوم خجالتی است. تا حدودی کسل کننده و بی مزاح به نظر می رسند.
- از آنجا که آنها تمایل به نشان دادن احساسات ندارند، ممکن است به نظر برسند که در مورد آنچه در اطراف آنها میگذرد اهمیتی نمی دهند.
اسکیزوتیپال
- گریزان، عجیب و غریب، غایب. نمایش رفتار عجیب و غریب. فکر می کنند می توانند افکار دیگران را بخوانند. سرگرم خیال پردازی ها و باورهای عجیب و غریب خودشانند.
- بین واقعیت و تخیل فرق زیادی نمیگذارند. تفکر جادویی و باورهای عجیب و غریب دارند. افراد مبتلا اغلب به عنوان عجیب و غریب توصیف میشوند.
- آنها به طور کلی چگونگی روابط و یا تاثیر رفتار خود بر دیگران را درک نمی کنند.
ضد اجتماعی
- عملکرد غیر مسئولانه، منحرف، سرکش. بی توجه به قانون و تعهدات اجتماعی و آداب و رسوم اجتماعی. بی احترام به قوانین و استانداردها. خود را آزاد و مستقل می ببیند.
- افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی یک الگوی طولانی بی توجهی به حقوق افراد دیگران دارند.
مرزی-مرضی
- غیر قابل پیش بینی، سو استفاره گر، و ناپایدار. دیوانه وار از انزوا و رها شدن میترسد. به سرعت در حال نوسان خلق و خوست.
- به سرعت در حال تغییر بین دوست داشتن و نفرت است . مشاهده خود و دیگران به صورت یا همه خوب و یا همه بد. بی ثبات و اغلب در حال تغییر خلق و خویند.
- افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی یک الگوی فراگیر بی ثباتی در روابط میان فردی دارند.
نمایشی
- نمایشی، اغوا کننده، کم عمق، محرک طلب، بیهوده. واکنش شدید به حوادث جزئی. نمایش به عنوان وسیله ای برای تامین توجه. خود را جذاب مشاهده میکند.
- بطور مداوم به دنبال توجه دیگران است. اختلال جلب توجه دارد، واکنش افراطی عاطفی دارد، تلقینی است.
- تمایل به بیش نمایشی ممکن است روابطشان را مختل کند و منجر به افسردگی شود، اما اغلب دارای عملکرد بالا هستند.
خودشیفته
- خودخواه، متکبر، پر آب و تاب، بی پروا. سرگرم توهمات، زیبایی، و موفقیت های خود است. خود را قابل تحسین و برتر میداند، و در نتیجه خود را محق به برخورد خاص میداند.
- احساس با اهمیت بودن و خود تحسینی عمیق دارد. –باور دارد که نسبت به دیگران برتر هست و به احساسات افراد دیگر بی توجه.
انزوا طلب
- مردد، خجالتی، مضطرب. ترس از طرد در موقعیت های اجتماعی. گرفتار اضطراب عملکرد. خود را بی منطق، تحتانی، و یا نچسب می ببیند.
- احساس عدم کفایت دارد و به آنچه که دیگران در مورد او فکر می کنند بسیار حساس است.
وابسته
- درمانده، بی کفایت، مطیع، صلب. عدم مسئولیت بزرگسالی (بچه ماندن). خود را ضعیف و شکننده می ببیند. به دنبال اطمینان مجدد از چهره های قوی تر است.
- نیاز به مراقبت توسط یک فرد دارد. ترس رها و جدا شدن از افراد مهم دارد.
شخصیت وسواسی مجبور OCPD
- محدود، بدبین، و سفت و سخت. حفظ یک شیوه زندگی با قاعده. دقت در رعایت عرف اجتماعی. جهان را با مقررات و سلسله مراتب می ببیند.
- خود را مخصوص، قابل اعتماد، کارآمد و مولد می بیند.
افسرده
- غم انگیز، دلسرد، بدبین، فرو، جبرگرا. آسیب پذیر و رها شده است. احساس بی ارزشی، گناه، و ناتوانی. خود را شایسته انتقاد و تحقیر میداند.
- نا امید، با افکار خودکشی، بی قرار. این اختلال می تواند به اقدامات تهاجمی و توهم هم منجر شود.
منفعل-تهاجمی منفیگرایانه
-رنجشی، برعکس عمل کننده، شک و تردید، ناراضی. مقاوم در برابر انجام انتظارات دیگران. به عمد ناکارآمد.
-بیرون ریختن خشم به طور غیر مستقیم با تضعیف اهداف دیگران. متناوبا مودی و تحریک پذیر، و پس از آن عبوس. خودداری احساسات.
سادیستی- آزارگر
- انفجاری خصمانه، ساینده، بی رحمانه، جزم گرا. طغیان ناگهانی خشم. به دست آوردن رضایت از طریق بازی، ارعاب و تحقیر دیگران. خود رای.
- لذت بردن از اقدامات وحشیانه. لذت در سوء استفاده از دیگران. به احتمال زیاد در یک رابطه آزارگرانه جنسی درگیر میشود، اما نقش یک آزارگر را بازی نمی کند.
خودآزار
- دیگران را تشویق به استفاده از آنها میکند. ترس لذت بردن دارد. احترام گذار و چاپلوس شدید است، خود را سزاوار سرزنش میداند.
- دستاوردهای خود را به عمد شکست میداند و به دنبال محکوم و یا شریک میگردد. به افرادی که با او به خوبی رفتار می کنند شک میکند.
- به احتمال زیاد در یک رابطه با آزار جنسی شرکت میکند.
برای شرکت در آزمون میلون لینک زیر کلیک کنید.