انتخاب همسر ایده آل

انتخاب همسر ایده آل

5

انتخاب همسر ایده آل

یکی از انتخاب های مهمی که ما در طول زندگی خود انجام می دهیم انتخاب همسر است . انتخاب همسر بسیار پر اهمیت است و کسانی که انتخاب مناسبی در این زمینه ندارند در زندگی مشترک خود دچار بحران خواهند شد. 

انتخاب همسر

در انتخاب یک همسر مناسب به چه نکاتی توجه کنیم؟

در انتخاب همسر بیشتر دقت کنید

انتخاب همسر بسیار پر اهمیت است و گرچه در گذشته انتخاب همسر جزو انتخاب های جوانان نبود و بیشتر والدین بودند که برای آن ها همسر انتخاب می کردند اما با گذشت زمان و زندگی امروزی بسیاری از جوانان حق انتخاب دارند و خودشان همسرشان را انتخاب می کنند.

دختران و پسران با انتخاب درست همسر می توانند تاثیر فوق العاده ای در زندگی مشترک خود بگذارند زیرا هنگامی که دست به انتخاب همسر می زنیم تمام تبعات و مسئولیت تمام پیشامدهای آن بر عهده خودمان است اما معنای حقیقی انتخاب این است که ، هیچ کسی واقعاً خودش همسر خودش را انتخاب نمی کند بلکه زندگی و موقعیت های افراد این امر را ممکن می سازند.

انتخاب همسر شایسته

انتخاب همسر یکی از مهم ترین انتخاب ها در زندگی است

قدم اول در راه انتخاب صحیح این است که رمان های عاشقانه و فیلم های رمانتیکی که تا بحال دیده اید را فراموش کنید . انتخاب همسر باید با دقت و توجه فراوان صورت بگیرد و برای این کار باید عاقلانه و بدون هیچ عجله ای تمام جوانب را بسنجید و سپس همسر خود را انتخاب کنید.

عشق قبل از ازدواج؟

بهتر است ابتدا با دید عاقلانه ای به قضیه انتخاب همسر بنگرید و سپس عاشق شوید اما ما نمی خواهیم بگوییم که قبل از ازدواج عاشق نشوید! اگر عاشق کسی شوید و بعداً متوجه شوید که او برای همسری شما مناسب نبوده؛ با شکست سنگین عاطفی مواجه خواهید شد و شاید شما عاشق کسی شوید؛ ولی او عاشقتان نشود!

آیا عشق قبل از ازدواج درست است؟

همسران امروز، والدین فردا

زندگی آینده خود را فقط محدود به امروز نبینید یعنی خودخواهانه همسرتان را انتخاب نکنید و از الان به فکر فرزندانتان نیز باشید . و قبل از انتخاب همسر معیارهای او را برای یک والد خوب بودن در نظر بگیرید.

دوران سرنوشت ساز نامزدی

نامزدی یکی بهترین دوران ها برای شناخت بیشتر یکدیگر است که غالبا قبل از ازدواج رسمی صورت می گیرد. در دوران نامزدی می توانید به یک تفاهم و توافق برای زندگی مشترک برسید و مشکلاتتان را رفع کنید و اگر فکر می کنید که نمی توانید در این دوران به تفاهم برسید قبل از ازدواج جدا شوید.

شناخت یکدیگر در دوران نامزدی

خانم ها چطور همسر خود را انتخاب می کنند؟

هر خانمی قبل از انتخاب همسر باید معیارها و مشخصات همسر خود را بر اساس اولویت و اهمیت آن بر روی کاغذ بنویسد و بر این اساس همسر خود را انتخاب کند.

تهیه لیست مشخصات همسر آینده یک تصویر جامع و کلی در اختیار شما خواهد گذاشت تا با دید بهتری نسبت به انتخاب همسر خود اقدام کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر در این روش احساسی عمل نکنید و در نوشتن لیست کاملاً منطقی و به دور از بزرگ نمایی و احساس عمل کنید.

سعی کنید اجتماعی باشید و در جمع های مختلفی حاضر شوید تا دایره ی انتخاب های خود را وسیع تر کنید.خواستگارهای خود را به خاطر دارا نبودن ویژگی های کم اهمیت رد نکنید و فرصت های ازدواج با یک همسر مناسب را برای خود محدودنکنید.

انتخاب همسر ایده آل

آقایان چطور همسر خود را انتخاب می کنند؟

آقایون نیز مانند خانم ها باید لیستی از مشخصات همسر خوب و ایده آل خود تهیه کنند. اما تفاوت های در انتخاب اقایان و خانم ها وجود دارد زیرا مشکلی که بسیاری از آقایان با آن مواجه می شوند، ترس از «پذیرفته شدن» است که برای مردان خجالتی و درون گرا بسیار سخت است.

اگر انتخاب خود را کرده اید لازم است شجاعانه تر رفتار کنید و از قبل بدانید ممکن است چندین بار رد شوید. گاهی اوقات دختران شما را رد می کنند تا جدیت شما را امتحان کنندو بدانند شما تا چه اندازه در تصمیم خود جدی هستید پس اجازه ندهید تجارب «رد شدن »، شهامت را از شما بگیرند.

پس اگر انتخاب خود را کرده اید و می خواهید با او ازدواج کنید، دوباره درخواست خود را تکرار کنید. در بیشتر مواقع مردان در دفعه ی دوم جواب مثبت می گیرند.

نکات مهم در انتخاب شریک زندگی

معیار انتخاب همسر برای مردان

  1. خودتان را درست بشناسید و دلیل ازدواج خود را مشخص کنید و این سوالات را از خود بپرسید :آیا به علت وضعیت مالی ، چهره و یا شخصیت طرف مقابلتان می خواهید با اوازدواج کنید؟ و یا صرفا برای اینکه از خانه پدری فرار کنید؟ خودشناسی سبب تعیین هدف و برنامه ریزی برای زندگی می شود .
  2. همسر آینده تان را بر اساس خواسته ها و موقعیت فعلی خود تصور کنید. کسی که خواهان زندگی با یک فرد تحصیل کرده هنردوست است، بهتر است خود نیز تحصیل کرده و هنر دوست باشد.
  3. معیارهای اولیه برای همسریابی انتخاب کرده و آنها را آزمایش کنید. رایجترین معیارها (تفاوت سن، تفاوت قد، تفاوت ظاهر، تفاوت تحصیلات، تفاوت طبقاتی، تفاوت قومی، تفاوت زبانی و در نهایت تفاوت دینی) هستند.
    یکی از انتخاب های مهمی که ما در طول زندگی خود انجام می دهیم انتخاب همسر است . انتخاب همسر بسیار پر اهمیت است و کسانی که انتخاب مناسبی در این زمینه ندارند در زندگی مشترک خود دچار بحران خواهند شد. با وجود اینکه ما در انتخاب همسر با انتخاب های بی شماری مواجه هستیم و حق انتخاب داریم ، بهتر است به موضوع پر اهمیت انتخاب همسر خوب در این بخش از نمناک بپردازیم ، با ما همراه شوید.رپورتاژ

مراحل انتخاب همسر خوب

  1. اجتماعی باشید تا تا دایره ی انتخاب های خود را وسیع تر کنید . محیط کار، تحصیل یا تفریح خود را به گونه ای انتخاب کنید که حداکثر احتمال ممکن را برای دیده شدن توسط همسر احتمالی آینده تان به شما بدهد.
  2. به عنوان مثال کسی که می خواهد با یک موسیقیدان ازدواج کند، یا در کلاسهای متعدد موسیقی شرکت می کند یا عضو انجمنی می شود که موسیقی دانان معمولا عضو آن می شوند. و یا اینکه خصوصیت اصلی همسر آینده تان را به نزدیکان و دوستان بگویید اگر آنان با چنین کسی در آینده برخورد کردند شما را به او معرفی کنند.
  3. وقتی با کسی به قصد ازدواج دوست شدید یا از او خواستگاری کردید، فکرتان فقط مشغول ظواهر امر (مانند کافی شاپ رفتن و کادوهای رمانتیک دادن یا نحوه چای آوردن عروس خانم موقع خواستگاری و مراسم عروسی) نباشدو عاقلانه فکر و رفتار کنید.

چگونگی انتخاب همسر خوب
برای شناخت همسر قبل از ازدواج با او ارتباط برقرار کنید

  1. شناخت بهتر همسر احتمالی تان از طریق برقراری ارتباط کلامی یا غیر کلامی می باشد. شما می توانید با معاشرت در دوران نامزدی و یا پرسش سوالات اساسی در طول جلسات خواستگاری ، صحبت نمودن با طرف مقابل و... شناخت زیادی از او به دست آورید.
  2. جمع بندی وضعیت وگرفتن تصمیم نهایی است. تمام نظرات و تفکرات را کنار هم بچینید و جنبه های مثبت و منفی ازدواج با این فرد را کنار هم مقایسه کنید و سپس با ارزیابی درست آن ها تصمیمتان را به والدینتان اعلام کنید.

صداقت وروراستی:

طبق نظر روانشناسان خانواده ایرانی برای این که زندگی خوشبختی را به همراه داشته باشید باید از همان ابتدا صداقت ، یکرنگی ، دروغ نگفتن و روراستی را تمام مراحل زندگی داشته باشید و آن را رعایت کنید و البته هر دو طرف باید این مورد را همیشه لحاظ کنند .

رسیدن به مرحله آمادگی روانی و پختگی:

اصولا سنی وجود دارد که در آن دامنه ی سنی ، قرد به یک مرحله ی پختگی عاطفی دست می یابد . اگر این روش به طور کامل و درست صورت پذیرد می تواند شکل دهنده ی شخصیت اصلی و واقعی فرد باشد که در آینده برای خود خوشایند و سرشار از موفقیت خواهد بود . به خاطر بسیاری از مسائل تربیتی و اجتماعی و ... این پختگی ممکن است که در فرد وجود نداشته باشد و این مشکل بزرگی را برای ازدواج ایجاد خواهد کرد .

داشتن نگرش مثبت و دور اندیشی:

بر اساس گفته ی مشاور روانشناس ایرانی زندگی مشترک نیازمند فضایی مثبت برای رشد می باشد و اگر این فضا منفی باشد ازدواج موفق و شادی نخواهد بود . به همین دلیل باید با کسی ازدواج کنید که نگرش مثبتی نسبت به زندگی داشته باشد و در دوران آشنایی می توانید تشخیص دهید که فرد دور اندیش و مثبت نگر می باشد یا نه .
کم توقع بودن و آینده نگری نسبت به زندگی :

برای آغاز زندگی مشترک و از همه مهم تر ، انتخاب همسر مناسب خیلی پر توقع نباشید و می توان گفت که از چشم و هم چشمی های ویران کننده که متاسفانه گریبان گیر ازدواج های امروزی شده است ، دوری کنید . با توقع کم ، معقولانه و منطقی ، انتخاب های خود را انجام دهید و بکوشید از همان ابتدا برای آینده و فردای زندگی خود و همسرتان برنامه ریزی کنید تا بتوانید به هدف هایتان برسید .

تعهد اخلاقی نسبت به طرف مقابل:

تعهد اخلاقی ، یعنی این که همسرتان متعهد می شود تا جایی که امکان دارد ، برای این که همسر ایده ال و مناسبی باشد ، بیاموزد . ما نمی توانیم افراد را تغییر دهیم و بهتر است که ان ها را همانگونه که هستند بپذیریم اما برخی از رفتار ها هستند که می توانند ازدواج را با خطر مواجه سازند و حذف کردن برخی از این عادت ها و الگو های رفتاری می تواند رابطه را به سمت موفقیت پیش ببرد .

داشتن اعتماد به نفس:

طبق نظر مشاوران مراکز روانشناسی تهرانی بسیاری از ما در زمان ازدواج بیشتر به این موضوع توجه داریم که طرف مقابل چقدر ما را دوست دارد و چگونه با من رفتار می کند . اما از آن مهم تر این است که فرد چقدر خودش را دوست دارد و چه رفتاری با خودش دارد . افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند در واقع احساس خوبی نسبت به خودشان دارند و ارتباط با چنین افرادی بسیار مناسب خواهد بود و رابطه ای قوی را شروع خواهید کرد .

شناخت احساسات خود:

این به این معنی است که فرد می داند که چه احساسی دارد ، و مایل است آن احساسات و عواطف را با شما در میان بگذارد و می داند که چگونه آن احساسات را به شما بیان کند . اگر فرد نتواند که احساسات درونی خودش را بیان کند و آن ها را با شما در میان بگذارد ، آمدگی برای بر قراری یک رابطه ی صمیمی را ندارد . اگر که می خواهید در انتخاب همسر آینده ی خود ، موفق باشید باید مواردی که در قسمت بالا بیان کردیم را در نظر داشته باشید زیرا که موارد گفته می تواند کمک بزرگی در جهت داشتن زندگی موفق و دلنشین داشته باشد . ازدواج تصمیم بسیار مهمی در زندگی می باشد و نباید در انتخاب همسر کوتاهی کرد و نا آگاهانه تصمیم گرفت . هر فردی در ابتدا باید به خودشناسی رسیده باشد و خواسته ها و معیار های اساسی اش را بشناسد و بعد از آن بر اساس آن ها به انتخاب همسر مناسب اقدام نماید .

این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران