داشتن زندگی راحتتر و شادتر برای همه انسانها اهمیت دارد و هر کسی برای رسیدن به این هدف در حد توان خود تلاش میکند. بر خلاف تصور بسیاری از افراد که برای رسیدن به آسایش و شادی در زندگی به دنبال ایجاد تغییرات بزرگ هستند، گاهی تغییراتی بسیار کوچک نیز، همین نتیجه را به دنبال دارد. با رعایت چند اصل سادهی روانشناسی میتوانید زندگی شادتری برای خود رقم بزنید.
بالا رفتن سطح شناخت افراد از تفکرات خود و دیگران، نقش ویژهای در رسیدن به زندگی راحت و آرام دارد. همه ما محدود به عقاید و باورهایی هستیم که تجربیات گذشته برایمان به ارمغان آوردهاند.
هر فردی با تغییر دیدگاه و دورکردن تفکرات منفی از خود میتواند تغییرات مثبتی در زندگی ایجاد کند. این تغییر نگرش به دو دلیل اهمیت دارد.
اگر این اصول روانشناسی، چارچوبی برای اندیشیدن ما شود، زندگی راحت تری خواهیم داشت و موجب تغییر در نگرش ما خواهد شد.
اصول روانشناسی که باید بدانیمزندگی شما آن قدر که تصور میکنید برای دیگران اهمیتی ندارد. این نکته ناخوشایند به نظر میرسد، ولی حقیقت دارد. تلاش برای کسب رضایت دیگران در تصمیمگیریها و رفتار مطابق با میل دیگران، زمینهساز بروز مشکلاتی در زندگی است. این روزها همه درگیر مشکلات و دغدغههای زندگی خود هستند و کمتر به زندگی دیگران توجه میکنند.
همیشه در نظر داشته باشید، چیزی که باعث شده طرز فکر دیگران برای ما مهم باشد، تجربیات گذشته یا برداشتهای اشتباهی است که در ذهن ما شکل گرفته است. خودتان باشید، بدون اینکه به طرز فکر دیگران اهمیت بدهید. با این شیوه، بخشی زیادی از مسیر شادی و رضایت از زندگی را طی کردهاید.
ما همان آدمهای ده سال پیش نیستیم و تفکرات و احساسات فعلی ما با ده سال آینده هم متفاوت است. گذشته، حال و آیندهی ما، کاملا از هم مستقل هستند، زیرا با گذر زمان و کسب تجربیات و قرار گرفتن در موقعیتهای مختلف، طرز فکر ما نیز تغییر میکند.
به همین دلیل است که هنگام تصمیمگیری باید با شخصیت فعلی خود صادق باشید. هرگز نمیتوانیم آینده را پیشبینی کنیم و هیچ وقت نمیدانیم چند سال دیگر چه طرز فکر و احساسی داریم. هر چیزی که در گذشته برای ما اتفاق افتاده، مربوط به شخصیت گذشتهی ما بوده است. با شخصیت کنونی خود زندگی کنید.
این روزها، جو حاکم بر شبکههای اجتماعی بسیاری از ما را تحت فشار قرار میدهد تا بهترین لحظات زندگی خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم. همین امر باعث میشود دائما خودمان را با دیگران مقایسه کنیم؛ دیگرانی که گویا زندگی کاملی دارند و خوشبخت هستند. در زندگی واقعی هم همهی تلاش ما این است که جنبههای مثبت زندگی خود را به دیگران نشان دهیم و از ترس قضاوت یا طرد شدن، جنبههای منفی و آسیبپذیر زندگیمان را پنهان میکنیم.
واقعیت این است که همهی ما آسیبپذیر هستیم و نکات و جنبههای منفی در زندگیمان داریم. زندگی هیچ یک از ما کامل نیست. همهی ما دوست داریم از طرف جامعه پذیرفته شویم. فکر کردن به اینکه دیگران زندگی کامل و بینقصی دارند، اتلاف وقت است. در واقع نباید ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه کنیم.
حتما برای شما هم پیش آمده که زمانی دوستتان با مشکلی دست و پنجه نرم میکند و شما راههای خلاص شدن از این موقعیت میدانید. بر حسب وظیفهی دوستی، او را نصیحت میکنید، اما او توصیهی شما را نادیده میگیرد. احساس ناامیدی میکنید، چون نیت شما کمک کردن به او بوده است. اما این حقیقت تلخ وجود دارد که انسانها معمولا به نصیحت دیگران توجهی نمیکنند، مگر اینکه در شرایط درست قرار بگیرند و طرز فکر صحیحی داشته باشند.
فقط در انتهای روز است که افراد تجربیات و برداشتهای خود را از مسائل مختلف بررسی میکنند و طرز فکر خود را تغییر میدهند. گاهی اوقات آنها به این نتیجه میرسند که باید به توصیهی شما عمل میکردند، اما اکثر مواقع افراد تصمیم میگیرند، خودشان، موقعیتی را تجربه کنند و به نتیجه برسند. دلسرد و ناامید نشوید، چون برای کمک به دوستتان تمام تلاشتان را کردهاید.
اینکه چطور در مقابل یک مشکل، رویداد و شرایط واکنش نشان دهید، بسیار بیشتر از خود آن مشکل یا وضعیت اهمیت دارد. طرز نگرش شما مهمترین نکتهای است که در رضایت شما از زندگی تاثیرگذار است. شما میتوانید به شیوهای عمل کنید که بر تفکرات، احساسات و عواطف آیندهی شما موثر باشد یا روش بهتری را انتخاب کنید.
در هر شرایط سخت و منفی، برای چند لحظه آن را فراموش و قبل از هر عکسالعملی ذهنتان را آزاد کنید. شاید کار سختی باشد، اما همین نکتهی ساده به شما برای بررسی و تجزیه و تحلیل واکنشهای ممکن از طرف خود و دیگران کمک میکند.