ازدواج با مرد بدبین

ازدواج با مرد بدبین

5

ازدواج با مرد بدبین

برای اختلالات روانشناختی همچون بد بینی یا پارانویید و انواع اختلالات دیگراز تست MMPI 2 استفاده میشود برای شرکت در این آزمون روی لینک بالا کلیک کنید

ازدواج یکی از مهمترین و سرنوشت ساز‌ترین تصمیمات در زندگی هر فردی است و هر یک از زوجین علاوه بر رسیدن به بلوغ جسمانی، جنسی و فکری نیازمند کسب آموزش مهارت‌های زناشویی و زندگی هستند.

مشاوره قبل از ازدواج یکی از مهمترین مسائلی است که باید در اولویت زوجین باشد، زیرا علاوه بر احساس علاقه و عشق بین زوج‌های جوان مسائل زیادی وجود دارد که باید بررسی شود.


یکی از اختلال‌های روانی که تاثیر زیانباری بر شخصیت و رفتار‌های فردی و اجتماعی به جا می‌گذارد، اختلال شخصیت پارانوئید یا شکاک است، با نگاه به آثار زیان‌بار اختلال های روانی که در آیات و روایات اشاره شده به روشنی مشخص می‌شود که بسیاری از مشکلات فردی و اجتماعی و حتی اختلالات شناختی و بیماری‌های روانی چون اضطراب، تشویش و افسردگی می‌تواند با خاستگاه بدگمانی باشد. بنابراین، شناخت علل و عوامل، آثار و درمان آن برای دستیابی به شخصیت سالم و متعادل و جامعه سالم مفید و سازنده خواهد بود.

ازدواج با فرد بدبین همسر وی دچار اختلالات روحی همچون اضطراب و افسردگی می‌کند،

در صورت ادامه زندگی باعث اختلال در زندگی روزمره خانواده‌ها می‌شود.علاوه براین حتی این مسئله به فرزندان نیز انتقال می‌یابد.

افراد مبتلا به این اختلال شدیدا به دیگران مشکوک هستند و همیشه حالت دفاعی دارند و در برابر آسیب‌های احتمالی نگرش منفی و کوته بینانه دارند، زیرا همواره به دنبال آن هستند که انتظارشان مبنی بر اینکه دیگران از آن‌ها سوء استفاده می‌کنند، تایید شود. آن‌ها قادر نیستند اشتباهات خود را بپذیرند و در عوض دیگران را سرزنش می‌کنند.

بدگمانی از نظر اجتماعی، تهدید به شمار می‌آید؛ زیرا جو روانی جامعه را به هم می‌ریزد و همچنین شخصی که با چنین فردی ازدواج می‌کند دچار اختلالات روانی نیز می‌شود و زندگی خود را به خطر می‌اندازد و روابط اجتماعی او کاهش می‌یابد و دچار انزوا و تنهایی می‌شود.

این افراد در روابط خود در زندگی کاملا شکاک هستند، برای مثال چنین فردی اگر صورت حساب تلفن همسرش زیاد باشد به او شک می‌کند و آن را به عنوان نشانه‌ای از روابط فرازناشویی تفسیر می‌کند و اتهام خیانت را به همسرش می‌زند.

ازدواج یک هدف بزرگ و در جهت تکمیل سنت الهی است، افراد باید جهت انجام این کار بر اساس احساسات عمل نکنند و این امر جهت پیشگیری از طلاق‌های پی درپی در جامعه است که به نوبه خود آسیب‌های اجتماعی زیادی به وجود می‌آورد.

با فردی که دچار اختلال شخصیت بدبینی یا شکاکی است ازدواج نکنید، چراکه معمولا این افراد برای حل و درمان مشکل خود به پزشک مراجعه نمی‌کنند و به همین دلیل، خانواده این عزیزان باید به بهانه مسائل پزشکی این افراد را ابتدا با دارو درمانی و روان درمانی هدایت کنند.

حال باتوجه به اینکه این بیماری در مردان بیشتر است، گاهی زنانی که کمبود توجه دارند و نیاز عاطفی شدیدی دارند و این رفتار‌ها را حساس بودن به خود می‌انگارند و اصولا شخصیت‌هایی وابسته هستند، در نتیجه همه افراد نیازمند این هستند که قبل از ازدواج حتما به یک مشاور مجرب در زمینه ازدواج مراجعه کنند.

افراد مبتلا به بدبینی در درجه اول نیازمند دارو درمانی هستند،  خانواده‌ها می‌توانند فرد بدبین را به عنوان دیگری غیر از بدبینی نزد پزشک ببرند، به‌طور مثال می‌توانند به وی بگویند «تازگی‌ها قدری عصبی شدی، احساس می‌کنم فکرت مشغول شده، من ناراحت این هستم که آرامشت بهم بخوره و دوست دارم با هم به پیش دکتر برویم» و او را به مطب روانپزشک ببرند.

فراموش نکنید که این افراد نیازمند روان درمانی نیز هستند و تنها دارو درمانی کافی نیست، در نتیجه در انتخاب همسر آینده خود علاوه بر عشق و علاقه، ملاک‌های دیگر ازدواج را حتما بررسی کنید، عجولانه و تحت تاثیر احساسات و عواطف تصمیم نگیرید و با روش عاقلانه و منطقی زیر نظر خانواده و همچنین مشاور و روانشناس این سنت الهی و دینی را انجام دهید.

نشانه های همسر شکاک

همواره، به ویژه در اوایل ازدواج نمی‌توان به آسانی گفت که یک شوهر چه زمانی بیش از حد شکاک و بدبین شده است. بعضی کارها مانند پرسیدن سوالاتی از قبیل “با کی بیرون رفته بودی” یا “با کی داشتی حرف می‌زدی” گاهی اوقات به اشتباه به نگرانی عمیق و دلتنگی تعبیر می‌شود. در هر حال این شکاک بودن و بددلی در نهایت به رفتاری آزاردهنده و غیرقابل تحمل تبدیل می‌شود که حتی ممکن است به سوءاستفاده عاطفی و خشونت فیزیکی نیز بیانجامد.

فکرهای سرشار از بدبینی و بدگمانی

یک همسر شکاک به همه چیز بدبین است و هر چیزی را یک تهدید بالقوه به شمار می‌آورد. کافی است حرکتی را انجام دهید که به نظر شوهر شکاکتان خوشایند نباشد، تا او فکر کند که در حال توطئه علیه او هستید. رابطه‌های آمیخته با بدبینی یا سیاه است یا سفید، هیچ چیزی بین این دو در ناحیه‌ی خاکستری وجود ندارد. حتی نمی‌توانید با همسر شکاکتان یک گفتگوی منطقی داشته باشید.

حسادت

شوهران بددل و شکاک دیوانه‌وار به همه حسادت می‌کنند. حرف زدن عادی با یک مرد از نظر یک همسر شکاک خیانت محسوب می‌شود. البته شاید بتوانید شوهر شکاکتان را قانع کنید که فقط یک رابطه‌ی اجتماعی عادی با آن مرد داشته‌اید، اما حسادت او بعد از مدتی و به کوچکترین بهانه‌ای دوباره فوران می‌کند. در چنین رابطه‌ای حق همیشه به جانب شوهرتان است و شما همیشه خطاکارید.

عقده آزار و اذیت

شوهران شکاک دائماً حس می‌کنند که همسرشان به آنها خیانت کرده است. این مردان بدبین همیشه ضعیف و آسیب‌پذیرند. مطمئناً شما در حال توطئه کردن علیه شریک زندگی‌تان نیستید، اما او فکر می‌کند که در این رابطه مورد سوءاستفاده قرار گرفته است و این شما هستید که از او سوءاستفاده کرده‌اید. در جهان مردان شکاک همه ظالم‌اند و آنها مظلوم. حتی اگر بهترین رفتار را با یک شوهر شکاک داشته باشید، او فکر می‌کند که مورد آزار و اذیت قرار گرفته و در حقش ظلم شده است.

بی‌اعتمادی

شک و بدبینی در نهایت منجر به بی‌اعتمادی شدید می‌شود. مردان شکاک به هیچ کس اعتماد ندارند و در هر محیطی به دنبال تهدیدهای بالقوه می‌گردند. این آماده‌باش بودن برای یافتن خطرها و کشف توطئه‌هایی که علیه آنها در جریان است، کار را برای اطرافیانشان پیچیده می‌کند و حتی امکان برقراری یک رابطه‌ی پایدار را از بین می‌برد. مردان شکاک به دلیل انزواطلبی و بددلی‌شان معمولاً دوستان بسیار کمی دارند.

خواندن فکر دیگران

حتماً برایتان پیش آمده که شوهر شکاکتان با نگاهی عجیب مدتی به شما خیره می‌شود، بدون این که شما دلیل این نگاه خیره را بدانید. واقعیت این است که همسر شکاکتان باور دارد که می‌تواند فکرتان را بخواند. یک شکلک ساده یا اخم کردن دریایی از سرنخ‌های جالب را در اختیار آنها می‌گذارد که نشان می‌دهد به او خیانت کرده‌اید.

زود قضاوت کردن

اگر همسرتان شکاک است، نمی‌توانید یک بحث منطقی با او داشته باشید، چون او بلافاصله از بحث نتیجه‌گیری می‌کند و پرونده را با رای به خیانت شما مختومه می‌کند. هیچ کاری نمی‌توانید انجام دهید تا موقعیتی را که از نظر او خیانت محسوب می‌شود، برایش توضیح بدهید. او همه چیز را از قبل درباره شما و طرز فکرتان می‌داند و هیچ چیزی نظرش را تغییر نمی‌دهد.

چگونه با همسر شکاک رفتار کنیم؟

  • شما عامل بدگمانی‌های همسرتان نیستید
  • حرف‌های همسرتان را بشنوید
  • حالت تدافعی به خود نگیرید
  • مراقب رفتار و کردارتان باشید
  • روحیه‌ی خود را نبازید
  • در دسترس‌تر باشید
  • درددل کنید
این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران