برون گرایی (E) در تست نئو

برون گرایی (E) در تست نئو

5

برون گرایی (E) در تست نئو

 

تیپ شخصیتی برونگرا Extraversion یا Extroversion یکی از ‍‍5 عامل اصلی شخصیتی در مدل NEO می‌باشد. برونگرائی به معنای اجتماعی بودن و روابط بهینه با دیگران است. این افراد دوستدار دیگران بوده و تمایل به شرکت در اجتماعات و مهمانی‌ها رو دارند. این افراد در عمل قاطعانه عمل کرده و افرادی فعال واهل گفتگو هستند. آنها عاشق هیجان بوده و نسبت به آینده امیدوراند.

افراد با شاخص برونگرا و درونگرا:

در مقابل برونگراها که به راحتی می توان آن ها را توصیف کرد درونگرایان قرار گرفته اند که به آسانی نمیتوان آنها را توصیف کرد. درون گرایان معمولا محافظه کار هستند اما این به این معنا نیست که دوست داشتنی نباشند، مستقل اند اما نه این که در جمع شاخص باشند، تک رو هستند اما تنبل نیستند. درون گرایان معمولا خجالتی هستند و در جایی که لازم بداند تنهایی را ترجیح می دهد اما این بدین معنا نیست که دارای اضطراب اجتماعی هستند.

در کل درونگرایان به اندازه برونگراها فعال نیستند. یکی از ویژگی بارز این افراد کنجکاوی است. این افراد در کل علاقه زیادی به کارهای تحقیقاتی و پژوهشی دارند.

افراد که با نظریه یونگ آشنا هستند خصوصا مبحث شخصیت شناسی MBTI باید توجه کنند که بعد برونگرایی مطرح شده در نئو از جنبه هایی با نظریه یونگ متفاوت است.

زیر شاخص های برونگرایی:

صمیمیت (E1):

یکی از زیرشاخص های برونگرایی مقیاس صمیمیت است که بیشترین ارتباط را با کیفیت با دیگران برقرار می کنند. افرادی که در این مقیاس نمره بالاتری دارند افراد صمیمی و با محبت هستند که همیشه ارتباط دوستانه تری با دیگران برقرار می کنند. این افراد صادقانه دیگران را دوست دارند و به پآسانی با دیگران ارتباط برقرار می کنند و سریع رفیق می شوند. افرادی که در این مقیاس نمره پایینی دارند افراد بی احساسی نیستند اما نسبت به این افراد محافظه کارترند. صمیمیت یکی از مقیاس های E است که با شاخص توافق نسبت دارد اما از لحاظ عاطفی متفاوت است.

جمع گرایی (E2):

افراد با مقیاس جمع گرا از بودن با دیگران لذت می برد و هنگامی که در جمع هستند احساس شادمانی می کنند. افرادی که در این مقیاس نمره پایین تری دارند ترجیح می دهند تنها باشند و از محیط های شلوغ دوری کنند.

قاطعیت (E3):

افرادی که در این مقیاس نمره بالاتری دارند افرادی مسلط و از نظر اجتماعی پیشرو و پیشگام هستند. آن ها قاطع حرف می زنند و اکثرا نقش رهبر را بر عهده می گیرند. این افراد جسور و قدرتمند هستند و پیشرفت کننده اجتماعی هستند. این افراد توانایی بسیار بالایی در گویندگی دارند.

اما در مقابل ابن افراد، آن هایی هستند که نمره پایینی در این مقیاس دارند. آن ها در گوشه کنار این موقعیت قرار می گیرند و بیشتر علاقه دارند به جای سخنگو، شنونده باشند.

فعالیت (E4):

کسانی که در این مقیاس نمره بالایی دریافت می کنند دارای جنب و جوش هستند آن ها معمولا پرانرژی هستند و همیشه مشغول فعالیت کردن هستند. افراد با نمره پایین در این مقیاس کند و آرام هستند اما این به این معنا نیست که این افراد تنبل و سهل انگار باشند.

هیجان خواهی (E5):

افراد که در این مقیاس نمره بالایی دارند آدم های مشتاق برای هیجان و تحرک هستند. این افراد معمولا از رنگ های روشن و محیط های شلوغ خوششان می آید اما افرادی که دارای نمره پایینی در این مقیاس هستند احساس نیاز به هیجان نمی کنند و این افراد برای آن هایی که در این مقیاس نمره بالایی دارند کسل کننده هستند.

هیجان مثبت (E6):

این افراد در این مقیاس بیشتر علاقه به هیجانات مثبت مثل شادی، لذت، عشق و هیجان در کار هستند افراد با نمره بالا به راحتی می خندند. این افراد روحیه شاد و عموما خوشبین هستند. نمره پایین الزاما راحت نیستند و فقط پر سروصدا نیستند.

 

 

این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران