دلیل اصلی اینکه افراد تمایل پیدا می کنند برون گرایی بیشتری داشته باشند یا بیشتر درون گرا بشوند، موضوع مجادلات قابل توجه و پژوهش های بسیاری در روانشناسی بوده است.
برون گرایی یکی از صفات شخصیتی مهم بسیار از انسان ها می باشد. از ویژگی های برون گرایی می توان به اجتماعی بودن، پرحرفی، جرات ورزی، و تحریک پذیری زیاد اشاره کرد.
افرادی که برون گرایی بالا دارند، گرایش دارند که به دنبال محرک های اجتماعی و فرصت هایی برای درگیر شدن و ارتباط برقرار کردن با دیگران، باشند. این افراد اغلب اینگونه توصیف می شوند: افرادی که پر از زندگی، انرژی و نیروی مثبت هستند.
در شرایط گروهی، افراد برون گرا تمایل دارند که دائما حرف بزنند و خودشان را ابراز کنند.
از طرف دیگر، درون گراها افرادی هستند که از نظر برون گرایی نمره پایینی می گیرند. آنها تمایل دارند که ساکت باشند، محتاط باشند، ترجیح می دهند که کمتر وارد شرایط اجتماعی شوند. مهم است که اشاره کنیم درون گرایی و خجالتی بودن دو مفهوم یکسان نیستند. افرادی که برون گرایی اندکی دارند، از شرایط اجتماعی نمی ترسند، بلکه آنها ترجیح می دهند که اوقات تنهایی بیشتری داشته باشند و به تحریک احتماعی زیادی نیاز ندارند.
اغلب بطور ناعادلانه ای برون گراها را بعنوان افرادی بسیار پرحرف یا توجه طلب مورد قضاوت قرار می دهند. در واقع، آنها صرفا از درگیر شدن در تعاملات اجتماعی انرژی می گیرند. افرادی که برون گرایی بالایی دارند به تحریک اجتماعی نیاز دارند تا احساس انرژی داشتن به آنها دست دهد. آنها با صحبت کردن و بحث کردن درمورد ایده های مختلف با دیگران الهام گرفته و هیجان خود را دریافت می کنند.
برون گرایی اغلب با تعدادی صفات فرعی مختلف شناسایی می شود. برخی از این صفات فرعی بدین قرار هستند:
دلیل اصلی اینکه افراد تمایل پیدا می کنند برون گرایی بیشتری داشته باشند یا بیشتر درون گرا بشوند، موضوع مجادلات قابل توجه و پژوهش های بسیاری در روانشناسی بوده است. به مانند بسیاری از مجادله ها، این سوال به دو عامل موثر کلیدی ختم می شود: طبیعت یا تربیت؟
روشن است که برون گرایی دارای یک مولفه ی ژنتیکی قوی است. مطالعات انجام شده بر روی دوقلوها نشان می دهد که ژنتیک چیزی حدود 40 تا 60 درصد در برونگرایی یا درونگرایی نقش دارند.
محیط نیز می تواند تاثیرگذار باشد. مطالعات انجام شده بر روی خواهر-برادر ها نشان داده اند که تغییرپذیری در این صفت می تواند به تفاوت های موجود در برانگیختگی قشریِ مغز ارتباط داشته باشد. برون گراها به تحریک بیرونی بیشتری نیاز دارند، درحالیکه درون گراها به راحتی تحریک مورد نیاز خود را دریافت می کنند.
پژوهشگران دریافته اند که داشتن سطح بالایی از این صفت شخصیتی با تعدادی گرایشات مختلف ارتباط دارد. این صفت بعلاوۀ تاثیری که روی شخصیت های ما می گذارد، می تواند در نوع شغلی که در آینده انتخاب می کنیم نیز نقش داشته باشد.
بر اساس نتایج تحقیقات، برون گرایی با رفتار رهبری ارتباط دارد. ازآنجایی که برون گراها بیشتر تمایل دارند که در موقعیت های گروهی خود را ابراز کنند، معقول است که این افراد اغلب هنگام کار با دیگر مردم نقش های رهبری و مدیریتی را انتخاب می کنند.
پژوهش همچنین نشان داده است که برون گرایان پس از دریافت بازخوردهای منفی، کمتر مضطرب می شوند.
افرادی که برون گرایی بالایی دارند، اغلب بعنوان افرادی توصیف می شوند که نگرش و دیدگاه بسیار مثبتی درمورد زندگی دارند و همچنین افرادی هستند که دوستانه و صمیمی، پرانرژی و بسیار انطباق پذیر هستند. تمام این گرایشات می توانند بویژه در برخی شرایط اجتماعی، تاثیر خوبی روی شخص داشته باشند.
همانطور که می توانید تصور کنید، سطوح بالای برون گرایی می تواند بویژه برای شغل هایی مناسب باشد که نیازمند تعامل بالایی با دیگر افراد هستند.
درون گرایان تعاملات اجتماعی کمتری را ترجیح می دهند، بنابراین شغل هایی که نیازمند کارهای مستقل هستند برای آنها ایده آل هستند.
درحالیکه ممکن است به نظرتان برسد که همه افراد موجود در دایره دوستان و آشنایان شما بیشتر از خودتان برون گرا هستند، اما پژوهش های اخیر نشان داده اند که برون گرایی کمتر از آنچه قبلا فکر می کردیم شیوع دارد. در یک مطالعه که در مجله علوم روانشناختی چاپ شد، پژوهشگران یافتند که برون گرایان در شبکه های اجتماعی بطور افراطی به حضور دارند. چون افراد محبوب و خوش مشرب تمایل دارند که دوستان زیادی داشته باشند، درنتیجه آنها بطور نامتجانسی در شبکه های اجتماعی ظاهر می شوند.
پژوهشگر دانیل سی فیلر از دانشگاه دارموث اینگونه توضیح می دهد: "اگر شما بیشتر برون گرا باشید، ممکن است در واقع دیدگاه ناقص تر و تحریف شده تری نسبت افراد برون گرای دیگری داشته باشید اما اگر بسیار درون گرا باشید، ممکن است دیدگاه دقیق تری درمورد افراد برون گرا داشته باشید."
پژوهشگران همچنین بیان کردند که دو عامل کلیدی وجود دارد که تعیین می کنند افراد با چه کسانی دوست می شوند. برون گرایان تمایل دارند که بسیار اجتماعی باشند، و این باعث می شود آنها بیشتر از درون گرایان گرایش داشته باشند که دوستی های جدید تشکیل دهند. افراد همچنین دوست دارند با افرادی دوست شوند که سطوح برون گرایی در آنها مشابه با خودشان است.
درحالیکه برون گرایان به احتمال بیشتری با برون گرایان دیگر دوست می شوند، درون گرایان تمایل دارند که با هر دو گروه درون گرا و برون گرا رابطه برقرار کنند. ازنظر برون گرایان، به نظر می رسد که گویی اکثر افراد دیگر نیز برون گرا هستند، زیرا این صفت شخصیتی در بین گروه دوستان و آشنایان آنها بطور افراطی دیده می شود.
برون گراها عاشق حرف زدن هستند. آنها نه تنها از حرف زدن با افراد نزدیک و دوستان خود لذت میبرند بلکه به شدت علاقه دارند با افراد غریبه و جدید سر صحبت را باز کنند. آنها اغلب فکر نشده و بیمحابا حرف میزنند. آنها از طریق تعامل با دیگران انگیزه و نیرو میگیرند. زمانهایی که مجبور هستند تنها سپری کنند ناراحت میشوند و احساس افسردگی میکنند. افراد برونگرا همیشه بودن در جمع را ترجیح میدهند. اغلب میخواهند مشکلات را با بحث کردن و مطرح کردن راهحلهای گوناگون با دیگران حل کنند. بعد از یک روز سخت کاری تنها ارتباط با دوستان و خانواده و تعامل با دیگران حالشان را خوب میکند. برعکس افراد درونگرا که ترجیح میدهند بعد از شرایط سخت تنها باشند و در تنهایی خود بیاندیشند. برونگراها گرم و صمیمی هستند و دوست دارند احساسات و هیجاناتشان را مدام با دیگران به اشتراک بگذارند.
اگر فردی برون گرا هستید به راحتی میتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید پس احتمالا دوستان زیادی دارید و به مهانیهای زیادی دعوت میشوید که برای شما بسیار لذت بخش است. شور و هیجان بالای شما انگیزهای میشود برای دیگران تا آنها هم انرژی بگیرند و با شما همراه شوند.
روابط عمومی بالای شما در بسیاری از موارد میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد چون با افراد زیادی در ارتباط هستید و این دایره روابط به طور مرتب گستردهتر میشود. همچنین شما راحت هیجانها و نگرانیهای خود را ابراز میکنید و نظر دیگران را میپرسید یا از آنها در خواست کمک میکنید به این ترتیب مشکلات خود را راحتتر حل میکنید چون بیشتر از تجارب و کمک دیگران استفاده میکنید.
حاضر جوابی شمشیری دو لبه است! برون گرایان افرادی رو راست هستند و راحت عقاید و نظرات خود را بیان میکنند. هر موقع که ناراحت میشوید خیلی راحت هیجان خود را بروز میدهید و نمیگذارید حرفی در دلتان باقی بماند. از طرفی ممکن است شما واقعا منظوری از حرفهایتان نداشته باشید ولی گاهی طرف مقابل، حرف شما را دخالت یا گستاخی برداشت میکند و نسبت به آن واکنش تدافعی نشان میدهد. ممکن است حتی بعدا پشیمان شوید که چرا این حرف را زدید. همچنین شما بیشتر از اینکه از زندگی دیگران خبر داشته باشید، اطلاعات مهم زندگی خود را در اختیار دیگران قرار میدهید. احتمالا این تجربه را داشتید که دیگران به طریقی از حرفهای شما سو استفاده کردند و بعد از آن با خودتان فکر کرده باشید که چقدر من سادهام!
اگر در آستانه ازدواج با فردی درونگرا هستید حتما متوجه تفاوتهایی بین خودتان شده اید. ممکن است در ابتدا بخواهید آنها را نادیده بگیرید اما ازسویی نگران تاثیری هستید که برون گرایی همسر بعدها روی زندگیتان ایجاد میکند. به تدریج متوجه میشوید که زمانی که با شور و هیجان زیاد با او صحبت میکنید او فقط گوش میدهد یا مثل شما علاقه نشان نمیدهد.
وقتی به او ابراز علاقه میکنید با هیجان سطحی واکنش نشان میدهد؛ که باعث دلسردی شما میشود. پس دیگر تمایلی به تعریف کردن موضوعات برای او ندارید و کمتر به او ابراز علاقه خواهید کرد. شما روابط گسترده و صمیمی زیادی با افراد مختلف دارید که این میتواند برای طرف مقابل شما آزار دهنده باشد. البته توجه داشته باشید که برونگرایان روابط متعدد و سطحی تری دارند ولی درونگرایان روابط کمتر و با عمق بیشتری دارند ولی نمیتوانند مثل شما هیجانهای خود را ابراز کنند.
یکی دیگر از مواردی که باید در مورد برون گرایی و درونگرایی به آن توجه داشته باشید این است که تفاوت زیاد شما با همسر درونگرا باعث میشود که اعتماد به نفس خود را از دست بدهد؛ در نتیجه درونگراتر و منزویتر شود. برخی تحقیقات حاکی از آن است که ازدواجهایی که مرد کمی برون گرا تر از زن باشد، موفق تر هستند چون این مردان بهتر میتوانند به همسر خود ابراز علاقه کنند و زمینه پیشرفت او را فراهم میکنند و این حس که قهرمان زن خود هستند در آنها ارضا میشود.