میزان مصرف، تاثیرات زاناکس

میزان مصرف، تاثیرات زاناکس

5

میزان مصرف، تاثیرات زاناکس

قرص زاناکس (Xanax) از داروهایی است که به منظور تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلال هراس تجویز می‌شود. مصرف این دارو ممکن است ایجاد وابستگی در فرد کند. این دارو با نام دیگر آلپرازولام (Alprazolam) هم در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. لرزش، حالت تهوع، تشنج، خواب‌آلودگی و تاری دید برخی از عوارض مصرف داروی زاناکس می‌باشد.

چرا دچار استرس می‌شویم؟
استرس از بیماری‌هایی است که با توجه به تاثیر زیادی که بر روی روح و جسم انسان می‌گذارد می‌توان از آن به عنوان مادر بیماری‌ها یاد کرد. استرس می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از دل‌شوره‌های کوچک زندگی گرفته تا بحث‌ها و تنش‌هایی که مربوط به روابط زناشویی یا محیط کار می‌شود همگی می‌توانند زمینه‌ساز بروز اضطراب باشند. دلشوره‌هایی که دائمی هستند معمولا تبدیل به استرس حاد و به دنبال آن افسردگی می‌شوند که باید حتما تحت درمان قرار گیرند. همه ما در زندگی نگرانی‌هایی داریم اما نکته حائز اهمیت این است که یاد بگیریم این نگرانی‌ها را کنترل کنیم تا دچار مشکلات جدی‌تری نشویم. تنش و اضطراب تقریبا در تمامی سنین زندگی یک فرد می‌تواند به وجود آید. حتی کودکان هم می‌توانند به این عارضه مبتلا شوند. این وظیفه والدین است که بتوانند محیطی آرام و به دور از تنش برای فرزندان خود ایجاد کنند. اگر بخواهیم دلایل مهم ابتلا به استرس را به صورت موردی برشمریم می‌توانیم موارد زیر را عنوان کنیم:

  • مصرف برخی داروها
  • صداهای بلند و آزار دهنده
  • تغذیه نادرست
  • احساس تنفر یا حسادت
  • حساسیت نسبت به ظاهر و قیافه
  • ترس از پذیرفته نشدن
  • استرس‌های محل کار
  • رقابت
  • رویدادهای گذشته
  • قیافه و ظاهر
  • روابط با دیگران


روش‌های درمانی کدامند؟
بهترین کار برای رفع استرس این است که عامل به وجود آمدن آن را شناسایی و رفع کنیم. علاوه بر این روش‌هایی مثل تکنیک‌های ریلکسیشن یا آرام‌سازی هم می‌تواند تا حد زیادی استرس را کاهش دهد. داشتن تغذیه سالم، ورزش کردن، دور کردن افکار منفی همه و همه می‌توانند به کاهش تدریجی اضطراب کمک کنند. اگرچه گیاهان دارویی زیادی به عنوان آرامبخش‌های طبیعی وجود دارند اما درمان‌های دارویی هم در موارد بسیاری می‌توانند کارساز باشند. قرص زاناکس از داروهایی است که به این منظور تجویز می شود. در ادامه به بررسی این دارو می‌پردازیم.

قرص زاناکس چیست؟
قرص زاناکس (Xanax) به منظور تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلال هراس تجویز می‌شود. این دارو با اثرات ضدافسردگی که دارد می‌تواند برای افراد افسرده هم با نظر پزشک تجویز شود. توجه داشته باشید که به مرور زمان با مصرف این دارو مقدار زیادی دوپامین در مغز آزاد شده که باعث می‌شود حس نشاط و خوشی کاذب در بیمار ایجاد شود، در این شرایط فرد به این ماده وابسته شده و تمایل به مصرف بیشتر و بیشتر این دارو خواهد داشت تا زمانی که دیگر بدون آن حس خوشی را تجربه نخواهد کرد. در این شرایط می‌گوییم فرد به این ماده اعتیاد پیدا کرده است. به همین منظور کسانی که از این دارو استفاده می‌کنند باید کاملا تحت نظر باشند.

نام دیگر این دارو آلپرازولام بوده و به صورت قرص‌های نیم میلی‌گرمی و یک میلی‌گرمی موجود می‌باشد.

 

مقدار و نحوه مصرف قرص زاناکس
دوز مصرفی این دارو به صورت دقیق باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول این دارو در موارد ضد اضطرابی در دوز بسیار پایین تجویز می‌شود و در صورتی که به منظور درمان بی‌خوابی تجویز شود گاهی تا نیم میلی‌گرم نیز تجویز می‌شود و حداکثر دوز تجویزی این دارو 4 میلی‌گرم در روز در موارد بسیار شدید و در افراد با استرس حاد می‌باشد.

توجه: این دارو برای افراد زیر 18 سال مناسب نمی‌باشد.

اثرات بر روی بدن
آلپرازولام با نام تجاری زاناکس از دسته بنزودیازپین ها است. اثرات بنزودیازپین ها در بدن را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود.

1- کاهش اضطراب

در دوزهای پایین، بنزودیازپین ها داروهای ضد اضطراب خوبی هستند. این داروها اثر ضد اضطراب خود را عمدتا از طریق افزایش انتقال گابا و در نتیجه مهار مدارهای عصبی در سیستم لیمبیک مغز اعمال می کنند.

2- اثرات آرام بخش و خواب آور

همه بنزودیازپین ها در دوزهای بالاتر دارای خواص آرام بخش و خواب آور هستند.

3- فراموشی

اختلال موقت حافظه با استفاده از بنزودیازپین ها بسیار شایع است ولی تقریبا همیشه موقت است و با قطع دارو این حالت برطرف می شود.

4- ضد تشنج

بسیاری از بنزودیازپین ها فعالیت ضد تشنجی دارند و برخی از آن ها برای درمان صرع و سایر اختلالات تشنجی استفاده می شود.

5- شل کننده عضلانی

در دوزهای بالا بنزودیازپین ها باعث شل شدن اسپاسم های ماهیچه های اسکلتی می شوند و این اثر را احتمالا با افزایش مهار پیش سیناپس در طناب نخاعی اعمال می کنند.

این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران