مشاوره قبل از طلاق

مشاوره قبل از طلاق

5

مشاوره قبل از طلاق

تصمیم برای ترک یک رابطه که با امیدها و آرزوهایی شکل گرفته و حالا در مسیر دلخواه قرار نگرفته است، تصمیم دشواری است. زوج در هنگام طلاق ممکن است پر از تردید، نگرانی و تنش باشند و اغلب مستعد آسیب‌های روانی زیادی هستند که مشاوره طلاق می‌تواند کمک زیادی در جلوگیری از این آسیب‌ها کند. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که مشاوره خانواده طلاق چه کمکی می‌کند؟ اصلا چرا به مشاور طلاق نیاز داریم؟ و چطور که مشاور می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند؟

چرا برای طلاق نیاز به مشاوره روانشناسی داریم؟

طلاق باعث ایجاد درد و رنج در خود زوج، اطرافیان، خانواده‌ها، بچه‌ها و دوستان می‌شود. گاهی مسائل و بحث‌های پیش آمده در زندگی مانع از آن می‌شود که زوج به خوبی فکر کنند و تصمیم درستی بگیرند و در نتیجه ممکن است بعد از طلاق، پشیمان شده و احساس کنند تصمیم عجولانه‌ای گرفته‌اند.

لزوم مشاوره طلاق به این خاطر است که کمک کند:

  • زوج اختلافات بین خود را به طور منطقی حل کنند و بعد از آن از هم جدا شوند.
  • زوج با تفکر و آرامش بیشتری تصمیم بگیرند و بهترین راهکارها را پیش بگیرند.
  • در اوج اختلافات و تنش‌ها، آسیبی به سلامت روان آن‌ها یا فرزندشان وارد نشود.
  • اگر لازم است بعد از طلاق به خاطر فرزند، یکدیگر را ملاقات کنند، دچار مشکل نشوند.
  • از طرفی طبق آمارها ریسک طلاق در زوجی که هر دو دچار مشکلات روانی هستند بیشتر از زوج‌های دیگر است.
  • پس مشاوره قبل طلاق می‌تواند کمک کند که هر دو طرف با آسیب‌های روانی احتمالی خود آشنا شده و در صدد رفع آن برآیند. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که ازدواج‌هایی که در آن یکی از همسران دارای اختلال شخصیت نمایشی یا اختلال شخصیت پارانوئید است، بیشترین نرخ طلاق را دارند. برای شرکت در تست اختلالات روانی و تست شخصیت شناسی کلیک کنید.

چه زمانی باید به مشاوره هنگام طلاق یا بعد از طلاق مراجعه کرد؟

اولین مسئله ای که باید در گوشه ای از ذهنتان داشته باشید این است که وجود هر مشکلی به معنی اختلال در تمام قسمت های زندگی و همچنین فراهم کردن بستر لازم جهت جدا شدن از همسرتان نیست. فراموش نکنید که شما نمیتوانید همیشه بهترین باشید و گاهی کمک گرفتن از یک فرد آگاه با مراجعه به مشاوره زناشویی، کار سختی نیست و قطعا نتایج مثبتی خواهد داشت. اما به صورت کلی در مواقعی که در شرایط زیر قرار گرفته اید، زنگ هشدار را برای خودتان به صدا در آورید؛ زیرا نیاز به کمک دارید.

  1. اگر در مواقع زیادی به زندگی مجردی فکر می کنید و هیچ لذتی از زندگی مشترک نمی برید.
  2. اگر برای تصمیم گیری در مورد آینده ناتوان هستید و همه چیز را گردن همسرتان می اندازید.
  3. به فرد دیگری فکر می کنید و در زمینه های مختلف، افراد متفاوت را با همسرتان مقایسه می کنید و در نهایت فکر می کنید که همسرتان لیاقت شما را ندارد.
  4. اگر زندگی کنار شریک زندگی برایتان سخت و طاقت فرسا شده است.
  5. وقتی که ترس زیادی از شریک زندگیتان دارید و فکر می کنید تمام اعتماد بنفستان به طور کل نابود شده است.
  6. از نشان دادن خود واقعیتان ترس دارید.
  7. اگر فکر می کنید در زندگی مشترک نقش یک قربانی را بازی می کنید و همسرتان به شما خیانت می کند.
  8. اگر شریک زندگیتان بدون هیچ دلیل منطقی به شما تهمت میزند و تمام کارهایتان تحت کنترل او قرار دارد.

قطعا این لیست می تواند بسیار گسترده تر باشد اما در صورتی که هر یک از موارد برایتان آشنا بود باید بدانید که هشدار خطر به صدا در آمده است. در هر مرحله از زندگی هستید (چه در دوران نامزدی هستید و یا چند سال از زندگی مشترکتان گذشته) توجه به این 8 مورد بسیار مهم است زیرا هر یک از این موارد به تنهایی برای نابود کردن یک زندگی کافیست. پیشنهاد می شود در صورتی که فکر می کنید قسمت زیادی از مشکلات زندگی مربوط به خودتان است، با مراجعه به یک مشاوره فردی و صحبت با دکتر روانشناس، مسائل را ریشه یابی کنید.

مشاوره طلاق چه کمکی به زوجین می کند؟

به عنوان اولین مزیت این مشاوره می توان به تغییر دیدگاه شما نسبت به مسائل، زندگی مشترک و شریک زندگیتان اشاره کرد. گاهی اوقات افراد در هاله ای از ابهام قرار دارند و به طور ناخواسته چشمشان را روی حقیقت بسته اند.

این مشاوره به شما کمک می کند تا خودتان را نجات دهید. در بعضی از شرایط نشان ندادن احساسات به شکل صحیح، مشکلات عجیبی را ایجاد خواهد کرد.
این مشاوره به شما کمک می کند تا با روش های مختلف حالتان را بهبود ببخشید و در مورد تصمیم قطعیتان خوب فکر کنید.
این مشاوره شما را از اتفاق های بعد از جدایی، چالش های احتمالی در فرآیند طلاق و پس از آن آگاه می سازد.
جلسات مشاوره، به شما کمک می کند تا یاد بگیرید چطور باید با این مسئله برخورد کنید و حال خودتان را خراب نکنید!
گاهی اوقات ممکن است مشاور طلاق یک راه حل به شما نشان دهد که تا پیش از آن حواستان به آن راه حل نبوده و یا حتی نسبت به آن ناآگاه بودید. به طور مثال طلاق توافقی یکی از مواردی است که در برخی از جلسات مشاوره به زوجین پیشنهاد می شود.

در چه مواقعی یک زوج درمانگر طلاق را توصیه می کند؟

طلاق بوی خوشایندی ندارد… چرا؟ یافته های اخیر در مورد اثرات بلند مدت طلاق خود گویای این موضوع است. این قاعده در همه موارد صدق می کند به جز زمانی که خانواده هایی که با تعارضات بسیار زیاد دست و پنجه نرم می کنند. اگر این تعارضات غیر قابل حل باشند شرایط طلاق آرامش بیشتری را برای اعضای خانواده علی الخصوص بچه ها ایجاد می کند. از جمله آسیب های طلاق می توان به این موارد اشاره کرد که بچه ها بیشتر احتمال دارد مدرسه را تمام نکنند و از مشکلاتی مانند بارداری نوجوانی، سوء مصرف مواد مخدر و رفتار های بزهکارانه در امان نباشند. به علاوه احتمال این که خودشان ازدواج خوبی نداشته باشند نیز بیشتر است. حتی اگر یکی از والدین در نتیجه طلاق شاد تر باشند این به این معنی نیست که طلاق اثر خوبی دارد! چرا که بهترین عامل این است که با یک تصمیم تمام اعضای خانواده شاد باشند. مردان متاهل پدران بهتری هستند و هم چنین مردان مطلقه پدران خوبی معمولا نمی توانند باشند. آن ها به احتمال زیاد راهنمایی الگو برداری و حمایت مالی نمی توانند ارائه کنند. بنابراین شاید این سوال برایتان پیش بیاید که در چه مواقعی یک زوج درمانگر طلاق را توصیه می کند؟ طلاق آخرین پیشنهادی است که یک زوج درمانگر می تواند برای یک رابطه زوجی مطرح کند. زیرا طلاق تبعات خودش را دارد و تنها در 4 حالت است که زوج درمانگر این توصیه را می کند:

  1. برخورد های فیزیکی مکرر همسر
  2. خیانت های مکرر
  3. مصرف مواد به صورت مزمن
  4. جنون

بنابراین گزینه طلاق نه تنها بهترین نیست بلکه آخرین گزینه و تنها در این 4 حالت است که توصیه می شود و در بقیه موارد آسیب طلاق بسیار بیشتر از عدم طلاق گرفتن است. مردان نیز فریب تله طلاق می خورند، آن ها فریب می خورند و فکر می کنند که اگر مجرد باشند رابطه جنسی بیشتر و بهتر، ستایش بیشتر، مسئولیت ها و تعهدات کمتر، زندگی مجردی با کیفیت و غر زدن کمتر داشته باشند و در نهایت زندگی را با طعم بهتری تجربه کنند. بسیاری از مردان عاقل، اخلاقی و مسئولیت پذیر یک روز صبح از خواب بیدار می شوند و زندگی خود را به دقت بررسی می کنند. آن ها احساس می کنند چیزی کم است! آن ها خوشحال نیستند. در واقع کاملاً افسرده و گوشه گیر هستند اما خود را متقاعد می کنند که باید ازدواج خود را ترک کنند. در مواقع دیگر مردان فکر می کنند که می دانند ریشه ناراحتی شان چیست، در حالی که به طور حتم نمی‌ دانند و تمام مشکلات روحی و سرخوردگی فعلی خود را ناشی از رابطه زوجی خود می دانند. آن ها این گونه فکر می کنند که از این همه مسئولیت متنفر هستند چون زمانی برای خودشان باقی نمی‌ ماند.

مشاوره بعد از طلاق

بعد از طلاق افراد احساساتی مثل شادی و غم را در کنار هم تجربه می‌کنند. در زندگی بعد از طلاق زوج دچار ابهام می‌شوند و نمی‌دانند در کجای زندگی ایستاده‌اند و باید چطور ادامه دهند. حتی برخی افراد دچار افسردگی بعد از جدایی یا پشیمانی از طلاق می‌شوند. مشاوره طلاق در این موارد می‌تواند کمک کند:

  • خودشناسی عمیق‌تر
  • تربیت فرزند بعد از طلاق
  • بخشیدن خود و همسر سابق
  • افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس
  • درک احساسات متناقص بعد از طلاق
  • حل مسائل و آسیب‌های ازدواج قبلی
  • پشت سر گذاشتن دوره سوگ و بحران
  • چگونگی ازدواج مجدد و گرفتن تصمیم درست برای آینده

فرایند مشاوره خانواده طلاق چگونه است؟

زمانی که به یک مشاور طلاق مراجعه می‌کنید، سوالاتی از شما پرسیده می‌شود که عبارتند از:

  • از چه چیزهایی بعد از طلاق می‌ترسید؟
  • برای زندگی خود و نجات آن چه تلاشی کرده‌اید؟
  • می‌توانید تمام مسائل بعد از طلاق را تحمل کنید؟
  • به نظر شما راهی برای نجات زندگی شما وجود دارد؟
  • آیا با همسرتان از خواسته‌ها و نگرانی‌هایتان گفته‌اید؟
  • بعد از طلاق مسائل مالی شما چطور پیش خواهد رفت؟
  • آیا اداره زندگی بدون کمک کسی برای شما دشوار نیست؟
  • برای این که طلاق به فرزندتان آسیبی نزند، چه کاری کرده‌اید؟
  • آیا نبودن همسرتان را از صمیم قلب به بودنش ترجیح می‌دهید؟

سپس مشاور طلاق در جلسات مشاوره شما را در زمینه‌های زیر راهنمایی می‌کند:

تصمیم گیری بهتر برای آینده
کنار آمدن با احساس درد و رنج
تخلیه احساسات و صحبت با یکدیگر
شناخت خواسته‌ها و نیازهای خود و همسر
درک دلیل شکست رابطه و پیشگیری از تکرار آن
گذر از مرحله طلاق و ساختن یک زندگی جدید و بهتر

مشاوره عاطفی قبل و هنگام طلاق

طلاق حس فقدان به همراه دارد و اگر زیر نظر یک مشاور طلاق عاطفی صورت نگیرد، می‌تواند آسیب‌های زیادی به همراه داشته باشد. مشاور در مراحل زیر کمک می‌کند شما با این احساس فقدان کنار بیایید:

  • انکار
  • درد و سردرگمی
  • خشم
  • احساس پشیمانی و گناه
  • افسردگی
  • پذیرش
  • هزینه مشاوره طلاق

با توجه به تخصص و رزومه مشاوری که به آن مراجعه می‌کنید، مدت زمانی که جلسات شما طول می‌کشد و نوع مشاوره‌ای که انتخاب می‌کنید اعم از حضوری، آنلاین یا تلفنی، هزینه مشاوره طلاق متغیر است. توجه داشته باشید که مشاوره آنلاین طلاق با توجه به این که زمان و هزینه کمتری نسبت به مراجعه حضوری دارد و احساس راحتی و امنیت بیشتری که برای شما به وجود می‌آورد می‌تواند از کیفیت بالایی برخوردار باشد و شما را به نتیجه دلخواه برساند.

 
این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران