رفتار صحیح با نوجوان عاشق

رفتار صحیح با نوجوان عاشق

5

رفتار صحیح با نوجوان عاشق

عشق در نوجوانی برای افراد معنا و مفهوم متفاوتی با سایر دوران زندگی دارد. بسیاری از افراد عشق در سنین نوجوانی را خیلی جدی نمی گیرند و فکر می کنند دورانش دیگر تمام شده است. برخلاف تفکر این افراد، امروزه با وجود شبکه های مجازی، شرایط عشق و عاشقی در بین نوجوانان بیشتر از قبل شده و همین مورد باعث تشدید گرایش آن ها شده است. در این بین نکته ای که باید به آن توجه شود، نحوه برخورد والدین و اطرافیان با نوجوانان عاشق است. چیزی که شاید خیلی به آن توجه نمی شود و خانواده ها آن را جدی نمی گیرند.

عشق در نوجوانی

نوجوانی یک دوره بیسار حساس در طول عمر هر فردی است. در این دوره افراد گرایش ها، علایق و سلایق متفاوت خود را کسب می کنند. زمانی که فرد وارد دوره نوجوانی می شود، با یک دنیای جدید و متفاوت از قبل مواجه می شود و درک تازه ای از پیرامونش پیدا می کند. یکی از مسائلی که در این سن برای نوجوانان پیش می آید عشق و عاشقی و گرایش به جنس مخالف است که اغلب یا مورد بی توجهی والدین قرار می گیرد و یا به خاطرش، سرزنش می شوند. در این دوره به خاطر تغییرات هورمونی و شروع دوران بلوغ، افراد آسیب پذیرتر از دوره های قبل هستند. به همین دلیل والدین باید بدانند که این دوره را چگونه مدیریت کنند تا نوجوانشان از این مرحله به خوبی عبور کند

رفتار مناسب والدین با نوجوان یا جوان عاشق

پدر و مادر ها برای اینکه فرزندان نوجوان خود را از آسیب های جدی با دوستی جنس مخالف مطلع سازند بایستی با یکسری راهکارها آشنا شوند ما در اینجا به چند مورد از این راهکارهای مهم جهت کمک به والدین در برخورد با فرزندانشان که در سنین پایین عاشق شده اند اشاره ای خواهیم داشت.

سرزنش ممنوع

در صورت مواجه شدن با چنین پدیده‌ای، نوجوان عاشق را سرزنش نکنید. قبول کنید اگر این رفتار او یک ناهنجار است، می‌تواند ریشه در خانواده داشته باشد. چه بسا الگوهای تربیتی و روشهای فرزندپروری ما نقص‌هایی داشته که حالا خودش را در این اتفاقات نشان داده. پس پیش از سرزنش او، مسئولیت را بپذیریم و به فکر مدیریت فضای خانواده باشیم.

فراموش نکنیم ریشه بسیاری از عشقهای نوجوانی کمبودهای خانوادگی است. چه بسا همان مقدمات، نیازهای نوجوان شما را برآورده کند و اصلا نیازی به چنین عشقهایی نداشته باشد.

با او رفیق باشید

رفیق، نقاط ضعف رفیق را درک می‌کند؛ به او حق می‌دهد و سعی می‌کند او را از خودش نرنجاند. پس شما هم چنین رفیقی برای فرزند نوجوانتان باشید. آنهم نوجوان عاشقی که حالا فکر شما را مشغول کرده است. همیشه از خودتان بپرسید: چگونه با نوجوانم رفیق باشم؟

بیشتر برایش وقت بگذارید؛ بیشتر با او به تفریح بروید و از پند و اندرز در قامت یک دوست، پرهیز کنید. حرفهایش را بشنوید. اجازه بدهید او گوینده باشد. بنابراین اگر میخواهید با او رفیق شوید مهارت شنیدن را در خودتان تقویت کنید. چه بسیار حرف‌هایی که او داشته باشد و برای شما آموزنده باشد. فراموش نکنیم نسل امروز، اطلاعات زیادی دارد.

او را بپذیرید

بپذیرید که نوجوان است و ناپخته ولی این ناپختگی را به رویش نیاورید. او امروز یک نوجوان عاشق است که عشق را حس کرده و شیرینی آن را در درون خودش پیدا کرده.

گرچه ممکن است طرف مقابل او، از نظر شما مناسب نباشد و هزاران مشکل ایجاد کند اما، بپذیرید که قلب غیرمنطقی‌ بر فکر عقلانی، پیروز شده است.

حرفهایتان را نگویید، به او نشان بدهید

می‌خواهید از عشق و وفاداری و زندگی و مسئولیت‌های یک پدر یا مسئولیت‌های یک مادر حرف بزنید؟ می‌خواهید به او بفهمانید که عشق در یک نگاه خلاصه نمی‌شود و در تمام زندگی باید حضور داشته باشد؟ به جای گفتن، اینجور چیزها را در عمل نشان بدهید.

نشان بدهید که همسر و فرزندانتان را دوست دارید. نشان بدهید به همسرتان احترام می‌گذارید. احترام به نوجوان خود را نیز در عمل نشان بدهید. مخصوصا نوجوان عاشق. به او نشان بدهید که برای خانواده خود تلاش می‌کنید و از خودگذشتگی می‌کنید و …

هرچیزی را که می‌خواهید بگوئید، خودتان در عمل نشان بدهید. صادقانه و خالصانه

اقتدار پدر ومادر را فراموش نکنید

با همه‌ی آن رفتارهای مهربانانه، اقتدار پدرانه و مادرانه را حفظ کنید. فراموش نکنیم که اقتدار پدر و مادر در تربیت فرزند، یک عنصر حیاتی است و اتفاقا نوجوانان روی چنین خانواده‌ای بیشتر حساب باز می‌کنند. اقتدرای منصفانه و صبورانه.

وقتی نوجوان، شما را مقتدر و با صلابت ببیند و بداند که در عین مهربانی، مثل یک کوه هستید، به شما تکیه می‌کند. این یکی از زیباترین اتفاقات زندگی است.

اجازه بدهید همان نوجوان عاشق، همانی که شما فکر میکنید راه را خطا رفته، به شما تکیه کند.

با گذر از مراحل بالا در فرصتی مناسب با نوجوان خود سر حرف را باز کنید. گرچه آن مراحل ممکن است مقدماتی طولانی باشند. به هرحال بدون مقدمه نمی‌توان وارد گفتگو با نوجوان عاشق شد.

در مورد عشقش با او حرف بزنید. به او بگوئید به تصمیمش احترام می‌گذارید و در حد توان از او حمایت خواهید کرد. بیشتر فضا را مثبت نشان بدهید. زود سراغ خطرات و چالشها نروید. به او بگوئید عشق مفهوم مقدسی است و حیف است که پایمال بشود و حیف است که عمرش کوتاه باشد.

وقتی در این مسیر قرار بگیرید، می‌توانید بر اوضاع مسلط شوید. می‌توانید وضعیت موجود را مدیریت کنید. انتظار نداشته باشید یک شبه مسئله حل شود. شما با یک انسان طرف هستید. یک نوجوان؛ آنهم نوجوان عاشق. پس باید روابط انسانی صحیح را شکل بدهید تا به وضعیت مطلوب نزدیک شوید.

 

کلام آخر: نحوه برخورد با نوجوانی که عاشق شده است، بسیاری از رفتارهای او را در روابط عاطفی آینده تعیین می کند. والدین با اطلاع از رابطه نوجوان خود سراسیمه شده و سعی می کنند او را از این ارتباط منع کنند؛ درحالی که روابط بزرگترین درس ارتباطات را به فرزندان ما می دهند.

پس به جای محدود کردن فرزند خود، آن ها را درک کرده و رابطه دوستانه تری با نوجوان داشته باشید.‌ فراموش نکنید دنیای نوجوان متفاوت از شما است و برای شناخت دیدگاه و تفکرات بهتر است از مشاورین ما کمک بگیرید.

این صفحه را به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران