این پرسشنامه 18 سوال داشته و هدف آن ارزیابی و بررسی بهزیستی روان شناختی از ابعاد مختلف (استقلال، تسلط بر محیط، رشد شخصی، ارتباط مثبت با دیگران، هدفمندی در زندگی، پذیرش خود) می باشد.
روانشناسی مثبتنگر، سلامت روانی را معادل کارکرد مثبت آن انگاشته و آن را در قالب بهزیستی روانشناختی ((Psychological Well being) مفهومسازی کرده است. از این منظر، بهزیستی روانشناختی به معنی کارکرد روانشناختی بهینه است (رایان و دسی، 2001). به بیانی دیگر، بهزیستی روانشناختی (Psychological Well being) را میتوان به داشتن نگرش مثبت به خود، تعامل سازنده با دنیای پیرامون و داشتن امید و هدف در زندگی تعریف کرد؛ و دلایل آنها برای انتخاب اصطلاح بهزیستی روانشناختی به جای سلامت روانی این است که، این واژه بیشتر ابعاد مثبت را به ذهن انسان انتقال میدهد. از این منظر، کسی دارای سلامت روانشناختی است که ویژگیهایی چون عزتنفس، ارتباطهای اجتماعی گسترده، احساس خودکارآمدی و حس استقلال را دارا باشد (ریف، و همکاران، 2004).
پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (Reef Psychological well-being Questionnaire) یک مفهوم چند بعدی است. شامل6 مولفه می باشد:
پرسشنامه بهزیستی روانشناختی (Psychological well-being Questionnaire) در سال 1989 توسط ریف (Ryff, 1989) طراحی شده و فرم اصلی این پرسشنامه دارای 120 ماده می باشد ولی در بررسیهای بعدی فرمهای کوتاهتر 84 مادهای، 54 مادهای و 18 مادهای نیز پیشنهاد گردید. برای سنجش متغیر بهزیستی روانشناختی، از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف فرم کوتاه 18 سوالی استفاده می کنند.
فرم کوتاه پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف 18 گویه دارد.
نمره گذاری پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف بر اساس طیف لیکرت شش درجه ای از 1 (کاملاً مخالفم) تا 6 (کاملاً موافقم) می باشد.
پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف دارای 6 مولفه و برای هر مولفه 3 سوال در نظر گرفته شده و دارای یک نمره کل می باشد. در پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف، سوالات (داخل فایل) به صورت معکوس نمره گذاری می شود و بقیه سوالات به صورت مستقیم نمره گذاری می شوند. در پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف، هر چه فرد نمره بالاتری بگیرد، بیانگر بهزیستی روانشناختی بالاتر می باشد.
فرم 18 سوالی پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (Psychological well-being Questionnaire) یک متغیر چند بعدی است و شامل6 مولفه می باشد: