داشتن همسری مسئولیت پذیر موجب خوشبختی، آرامش و موفقیت در زندگی می شود بنابراین باید یکی از معیارهای مهم انتخاب همسر باشد.
مسئولیت پذیر بودن باعث انجام بهتر و صحیح تر کارها می شود و افراد مسئولیت پذیر در زندگی فردی و اجتماعی خود پیشرفت سریع و قابل توجهی دارند.اشخاص مسئولیت پذیر قابل اعتمادترند و با جلب اعتماد دیگران ، در زندگی به موفقیت های چشمگیری خواهند رسید.
در خانواده ها هم احساس مسئولیت و انجام درست کارها بسیار پر اهمیت است و زندگی در کنار همسری مسئولیت پذیر بسیار لذت بخش است به همین خاطر مسئولیت پذیری یکی از معیارهای اساسی برای انتخاب همسر است. در این بخش از نمناک به شما می گوییم که همسر مسئولیت پذیر چه ویژگی هایی دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مسئولیت پذیری چیست؟ کلیک کنید.
همسر وظیفه شناس و مسوول برای تامین هزینه های زندگی مانند غذا، لباس، مسکن، اسباب و اثاثیه منزل و ... تلاش می کند و نمی گذارد فرزند و همسرش در تنگنا باشند . او کار کردن را دوست دارد و از تنبلی کردن گریزان است و تلاش می کند تا جایی که بتواند زندگی را با آبرومندی اداره کند و نیازهای همسر و فرزندان خود را با شرافت تامین کند.
همسر مسئولیت پذیر زندگی را رهبری می کند و به خانواده نشاط، خرمی، نظم و انضباط می بخشد و با تدبیر و دوراندیشی سیاستهای کلی خانواده را تعیین می کند.
همسر مسئولیت پذیر نسبت به زندگی و همسر خود احساس وظیفه می کند، به شخصیت، افکار و اعمال او احترام می گذارد. او همانطور که به فکر تامین نیاز های مالی خانواده است ، به نشاط همسر خود نیز اهمیت می دهد چون خود را در برابر همسرش مسئول می داند و همیشه به این فکر است که باید زندگی مشترک شاد و خوبی برای همسر و فرزندان خود بسازد.
همسر مسئولیت پذیر در تربیت صحیح فرزندان خود نهایت تلاش خود را به کار می گیرد زیرا خود را نسبت به تربیت صحیح وی مسوول دانسته بنابراین در کنار همسرش در تربیت فرزندان می کوشد و این کار را فقط به همسر خود نمی سپارد.
دیگر ویژگی های افراد مسئولیت پذیر:
مسئولیت پذیری دارای آثار فراوانی است که بیشتر مسائل زندگی را در بر می گیرد و سعادت خانواده را تامین می کند:
اگر شما با فردی مسئولیت پذیر ازدواج کنید ، کسی که تمامی وظایف خانوادگی خود را می شناسد در تمامی امور زندگی موفق می شوید زیرا عدم موفقیت و عقب ماندگیها به دلیل نشناختن مسئولیتها و گریز از انجام وظایف خانوادگی است.
اگر زن و مرد در زندگی وظایف خود را به خوبی انجام دهند ، زندگی مستحکم تری خواهند داشت . مردی که و از زیر بار اداره زندگی، شانه خالی می خانواده اش را در معرض فقر اقتصادی قرار می دهد و نمی تواند نیازهای اولیه آنها را تامین کند بنابراین به سعادت آنها ضربه می زند.
وجود روحیه مسئولیت پذیری در همسر ، ریشه اختلافات خانوادگی را از بین می برد و زن و مرد در زندگی احساس آرامش می کنند و با روحیه ای امیدوار به انجام وظایف خود می پردازند.
مسئولیت پذیر بودن در زندگی میتواند کلید و موفقیت و ایجاد تفاهم در ارتباط بین زن و شوهر باشد،اما چگونه این جو را باید ایجاد نمود؟ تا همین حالا کجا بودی؟ چرا دیر کردی؟ چرا رمز موبایل موبایلت را عوض کردی؟ به من چه! این وظیفه من نیست! شوهر نکردم که کلفتی کنم! اشتباه کردم زن گرفتم!…
جملات سخیف و متاسفانه توهین آمیز و بیان این اختلاف نظر و مهم تر از آن نحوه مسئولیت پذیری زوج ها نسبت به یکدیگر هست. اینکه زن و مرد تا چه اندازه به هم اعتماد داشته و توانایی مذاکره و مصاحبه با یکدیگر را دارند و به یکدیگر در قبال رخدادهای غیرعادی زندگی توضیح میدهند، تنها بخشی از توانایی همسران با موضوع مسئولیت پذیری هست.
مسئولیت پذیری که تمرینی هست که از دوران کودکی باید در افراد نهادینه شود و با تکامل آن به پاسخگویی و تصمیم گیری و حق گزینش منتهی شود، نقطه ضعفی هست که تعداد زیادی از زوجین از آن رنج برده و گاه این ناتوانی تا آنجا پیشروی میکند که یک ارتباط را به طلاق میرساند.
بسیاری از همسران برای ازدواج آماده نیستند و به بلوغ فکری و روانی نرسیده اند . این افراد در زندگی مسئولیت پذیر نیستند زیرا مسئولیت پذیری یکی از مهم ترین شاخصه های اصلی بلوغ فکری و عقلی است.
بسیاری از افراد در زندگی زناشویی نیز دنبال آرزوهای خود هستند و فقط به فکر خود می باشند و در دوران تاهل نیز هنوز فکر می کنند ، مجرد هستند و مسئولیت زندگی متاهلی را نمی پذیرند.
افراد مسئولیت ناپذیر که از رفتارهای مسئولانه و سنجیده طفره می روند و در زندگی دوست دارند همسرشان نقش والد را برایشان ایفا کند و کارهایشان را انجام دهد. این افراد نمی توانند خانواده را اداره کنند و نیازهای مالی و اقتصادی آنها را برآورده سازند . آنها قابل اعتماد نیستند و هدفی ندارند.
برخی از افراد در بزرگسالی نیز در حال و هوای کودکی خود به سر می برند و از پذیرش هر گونه مسئولیتی امتناع می کنند. آنها هنوز در زندگی گذشته خود به سر می برند و نمی دانند باید مستقل و خودکفا باشند.
تربیت های غلط خانوادگی ، محبت های زیاد یا سختگیری های افراطی و لطمات متعاقب آن، باعث می شود فرزندان در زمان تاهل نیز آمادگی رویارویی با مشکلات را نداشته باشد و برای رسیدن به هدف تلاش نکند.
اگر افراد خانواده فرد بی مسئولیت باشند، دیگر از او انتظار انجام هیچ کاری را ندارند، بی مسئولیتی رفته رفته به خصلت های فرد اضافه می شود.
یکی از دلایل بی مسئولیتی مردان اشتغال زنان است. مردان مسئولیت گریز اگر همسر شاغل داشته باشند ، در انجام وظیفه خود کوتاهی می کنند و فقط از همسرشان انتظار دارند زندگی را اداره کند.
فناوری های نوین ، احساس مسئولیت را کم کرده است زیرا نیازها در زمانی کوتاه و با کوچک ترین زحمت فراهم می شود و نیاز به تلاش کمتر و احساس مسئولیت پذیری کاهش می یابد.
در برابر بی مسئولیتی همسر چه باید کرد؟
برای سنجش میزان مسئولیت پذیری در تست NEO فرم بلند شرکت کنید برای شرکت در آزمون آنلاین NEO کلیک کنید و نتیجه را آنی (در لحظه) مشاهده کنید